español

 

Consiliul International al Muzeelor
Comitetul Naţional Român ICOM

 

noutăţi
home
ce este icom
cum deveniţi membru icom
comitetele internationale ale icom
organizaţii afiliate la icom
avantaje membri individuali
avantaje membri institutionali
statut
membri instituţionali
contact

Avantaje acordate membrilor individuali

Cardul de membru permite intrarea gratuită sau cu preţ redus la numeroase muzee din întreaga lume (în primul rând, la cele care sunt membre ICOM).

Membrii individuali ICOM primesc, gratuit, buletinul trimestrial al ICOM, tipărit în limba aleasă de membru (engleză, franceză sau spaniolă) şi un caiet de studii – serie publicată de Comitetele Internaţionale (de asemenea, în engleză, franceză sau spaniolă).

Membrii individuali obţin tarife preferenţiale de la următorii editori:

AltaMira Press: 15% reducere pentru toate publicaţiile editate de această editură;

Interpol: CD-ROM cu privire la operele de artă furate, editat în engleză, franceză sau spaniolă: 20% reducere;

Oxford University Press: 20% reducere pentru Journal of the History of Collections (numai în engleză);

Routledge UK: până la 15% reducere la preţul unora dintre publicaţiile acestei edituri;

UNESCO: 30% reducere la toate publicaţiile editate de UNESCO (cărţi, periodice, CD-ROM-uri, hărţi ştiinţifice) şi transport poştal gratuit.

Membrii individuali pot lua parte la reuniunile profesionale specializate, organizate de Comitetele Internaţionale şi de organizaţiile afiliate la ICOM şi pot primi publicaţiile acestora.

Membrii individuali pot lua parte la schimbul de informaţii organizat de Comitetele Internaţionale şi de Comitetele Naţionale.

Pentru utilizarea numelui de domeniu .museum, care reprezintă un spaţiu central pe Internet, creat special pentru muzee şi pentru profesioniştii muzeelor, membrii ICOM beneficiază de o procedură de înscriere mult simplificată.

Situl ICOM este o platformă pe care sunt disponibile numeroase informaţii privitoare la ICOM, la Comitetele sale şi la activităţile acestora. El oferă, de asemenea, acces şi la alte informaţii şi resurse profesionale.

ICOM-L este o listă de distribuţie electronică la care au acces numai membrii ICOM şi care reprezintă un foarte util instrument de informare, servind şi ca forum de discuţie pentru toate problemele legate de activitatea ICOM.

Centrul de Informare UNESCO-ICOM pune la dispoziţia membrilor ICOM un serviciu de informare şi o bibliotecă. Centrul strânge toate publicaţiile şi arhivele ICOM şi ale Comitetelor sale, repertorii ale muzeelor, precum şi documentaţia UNESCO referitoare la protejarea patrimoniului cultural.

Centrul de documentare al Direcţiei muzeelor Franţei (situat în Paris, 6, rue des Pyramides, 75041; telefon +33 (0) 1 40 15 36 28, fax: +33 (0) 1 40 15 36 60; http://www.culture.gouv.fr/; email: [email protected]; deschis zilnic, de luni până joi între orele 14.00 – 18.00) permite consultarea gratuită şi transmiterea de informaţii, la cerere.

Membrii sunt invitaţi să participe la cea mai importantă manifestare trienală, Conferinţa Generală, care permite nu doar întâlnirea colegilor din lumea întreagă, ci şi dezbaterea, în profunzime, a principalelor probleme pe care le înfruntă profesioniştii muzeelor. Există posibilitatea obţinerii unor burse de participare.